OKULUM ÖĞRETMENİM AİLEM EL ELE PROJEMİZ

Ev ile okul arasındaki iletişimi arttırmak, ailenin çocuğunun eğitimine katılmasını sağlamak.Aile-okul iş birliğini arttırmak. Ailenin okula ve öğrenciye gösterdiği ilgi, motivasyonu arttırmak ve okulun yapısını, değerlerini ve standartlarını tanıyan aileler çocuklarını daha iyi yönlendirmelerini sağlamak.Okul-aile iş birliği öğrenci başarısının artması, katılım, güdülenme, kendine güven ve davranışların değişmesini sağlamaktadır. Ayrıca çocukların okul ve öğretmenlere ilişkin olumlu tutumlar geliştirilmesinde de aile katılımı temel bir araçtır. Anne-babanın okuldaki çalışmaların farkında olması, bu çalışmalara dahil olması, anne-baba katılımı ile çocuğun başarısı arasındaki ilişkiyi anlaması ve çocuğun gelişimi hakkında eğitimcilerle etkili iletişim kurması, ailelerin çocuklarının eğitiminde sorumluluk almaları,  rol oynamaları ve çocuklarının eğitimine katkı sağlamaları amaçlanmıştır. Ev ziyaretleri öğrencinin aile ortamı hakkında bilgi toplamak böylece onu daha iyi tanıyarak onun kendi kendini tanımasına yardımcı olmasını sağlamak ve okul-aile işbirliğini kolaylaştırmak amaçlandı.

08.12.2022 128

08-12-2022